Get Adobe Flash player

Η Εταιρεία

Η διαδρομή μας στην γαστρονομική διαδρομή των ελληνικών τυριών ξεκινά όταν ο παππούς μας Σταύρος Κλαουδάτος εγκαταλείπει τον τυροκόμο πατέρα του στο νησί της Κεφαλονιάς το 1897 και αναζήτησε την τύχη του στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου όπου και δραστηριοποιούμαστε έως και σήμερα.

 

      Για πολλά χρόνια η τυροκόμηση γίνονταν όπως είχαν μάθει από την αρχαιότητα, συλλέγοντας το γάλα και τυροκομώντας το σε αχυρένιες καλύβες. 

 

Οραματιζώμενος τις απαιτήσεις της εποχής και έχοντας στο πλευρό του το γιό του Δημήτρη το 1961 προχωρά στην κατασκευή του πλέον σύγχρονου τυροκομείου της εποχής σε λιθόκτιστο κτίριο κοντά στον Αστακό.  Το 1973 ο Δημήτρης Κλαουδάτος αποφασίζει να προχωρήσει στην κατασκευή νέου τυροκομείου στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, αφού τα δεδομένα είχαν αλλάξει και η συλλογή της πρώτης ύλης (αιγοπρόβειο γάλα) ήταν πιο εύκολη από την νέα θέση.  Το τυροκομείο αυτό ήταν και η βάση της σημερινής εταιρείας «Μεσολόγγι Παραδοσιακά Γαλακτοκομικά Προϊόντα Α.Ε.».

Η οικογένεια Κλαουδάτου αναζητώντας συνεχώς την αρτιότερη τεχνολογική υποστήριξη, ώστε να επιτυγχάνεται η απόλυτη ποιότητα με σεβασμό πάντα στην παράδοση, το 2004 ολοκλήρωσε την κατασκευή και ξεκίνησε την λειτουργία της νέας της τυροκομικής μονάδας βάσει όλων των προδιαγραφών ποιότητας και πιστοποίησης του Ευρωκώδικα τροφίμων.  

Σήμερα η τέταρτη γενιά της οικογένειάς μας εγγυάται την γνώση της παράδοσης και η πέμπτη, την τεχνολογική υποστήριξη για την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της εταιρείας μας.

Η Παράδοση Συνεχίζεται ...